ИЛИНА: Значење на името и какви се оние кои го носат

Денеска на големиот празник Илинден, именден слават сите оние кои го носат името Илин, Илина или Илија.

Што значи името Илина?

Илина е женско име изведено од имено Илинка, латински и грчки облик му е Елиас. Изворно на хебрејски името значи „мојот Бог е од Јахва“.

Нумеролошката вредност за името Илина е 2. Личностите со ова име се нежни, дружељубиви и природни. Имаат мирно дејство на околината и секогаш се полни со зборови за утеха за другите.  Овој број носи успех во приватниот живот.