Во изолација сум, но се гледам со двајцата: Исповед на жена за болеста на сопругот и љубовникот

Во исповед за британскиот портал „Metro“, авторот на текстот Сели Врајт ја објави приказната за жена, чие име беше познато само во редакцијата, која за време на избувнување на коронавирусот, нашла начин да излезе од куќата и да се види со нејзиниот љубовник.

„Веќе три недели сме во изолација. Мојот сопруг Алекс и јас не треба да го напуштаме станот, но јас излегувам затоа што имам друг дом и друг партнер.

Животот ми беше комплициран и пред пандемијата, но сега е уште полудо отколку што беше пред март. Во брак сум скоро 20 години. Го негувам мојот сопруг во последните пет години затоа што тој стана хронично болен. Кога му беше дијагностициран автоимуна болест, одеднаш станав чувар на човек со кој немав врска.

Секој кој има партнер кој е сериозно болен, знае дека тој или таа станува споредна улога во бракот, а потоа ќе најдете ѕвезда. Во последниве години, нашата врска се однесуваше на Алекс и неговото здравје. Секој празник или викенд пропаѓаа затоа што морав да се справам со неговите потреби.
Човекот со кој се оженив стана себична личност која постојано има некои потреби.

Потоа го запознав Фил и му кажав каква е мојата состојба дома. Почнавме редовно да се гледаме. Тој ме сакаше како жена, а не како старател или негувател. Изнајмивме стан и го средивме, а потоа се случи коронавирусот.

Знам дека водам двоен живот, но не се чувствувам виновна. Фил е моја љубов, но не можам да го оставам Алекс. Сега тоа го комбинирам, така што кога одам да купам намирници за куќата, минувам некое време со Фил и потоа се враќам кај Алекс. Тој мисли дека во продавница шетам со кучето, но јас сум со друг маж.

Не сум загрижен за инфицирање на мојот сопруг затоа што се гледам само со Фил, и тој не гледа никој друг освен мене. Немаме други контакти со луѓе", ја споделува својата приказна жената која се грижи за болниот сопруг и се гледа со љубовникот во време на коронавирус.

Заведувајте го вашиот сопруг, ако не таа ќе го направи тоа