Заведувајте го вашиот сопруг, ако не таа ќе го направи тоа

Заведувањето, во принцип, секогаш ќе биде ажурирана тема, без оглед од кој агол се смета, секогаш ќе биде меѓу врвните теми во рангирањето на најинтересните и нај дискутираните.

„Неодамна имав разговор со една сопруга која ми кажа дека во последно време таа е многу уморна од сите обврски околу домот и децата и дека не и останува време за себе и затоа нема желба за интимност со сопругот. За жал, ова не е само случај со сопругата со која разговарав јас, туку е прилично познато сценарио кај многу семејства и млади во тоа. Драги мои дами, ако не го заведувате вашиот сопруг, запомнете - ќе има некоја која ќе го стори тоа за вас“, вели психолог Викторија Дјакова од соседна Бугарија.

„Ќе ви откриам нешто што повеќето од вас можеби не го знаат или го практикуваат, и дека никој не сака кисела и уморна жена. Жената мора да ја задржи својата енергија во високи вибрации, не можете да замислите колку е важно ова за себе и за вашиот сопруг. Ќе дојде време кога тој ќе се досадува. Мажот го товари жената. Таа е гориво на една врска. Бидете среќни и насмеани, а тоа може да се постигне и покрај сите одговорности дома. Едноставно не мора да правите сè, сами, да научите да делегирате и да оставите малку време за себе и за работите што ви се допаѓаат. Блескајте драги дами да ги засените сите други жени за вашиот сопруг“, вели Дјакова.

Втората алатка е сексуално да го заведувате сопругот. Зголемете ја вашата сексуална енергија. Работете на себе и развијте го архетипот на љубовникот. Еве како: Разговарајте за секс, прочитајте еротски приказни, облечете секси долна облека, уживајте во сопственото тело, флертувајте со себе и со вашиот сопруг! Никогаш не казнувајте го сопругот со секс, има многу други начини да го сторите тоа, но не и со сексот. Покажете му постојано колку го сакате и не двоумете се да му испратите поеротска СМС порака.

Третото нешто што е правилно во заведувањето на сопствениот сопруг е да ги разбереме неговите вредности и желби и да се однесуваме кон нив со почит. Односно, научете да ги притиснете десните копчиња на партнерот, оние на кои тој реагира позитивно. На пример, има луѓе кои сметаат дека е важно да им покажат дека ги сакате преку акција и грижа, и колку и да им кажувате дека ги сакате за нив не е доволно, тие сакаат акција. Откријте што точно работи за вашиот партнер и дајте му го токму тоа.

Бидете позитивни, насмејте се и надополнети со енергија. Запомнете дека мажите обожаваат жени кои се обожаваат на прво место.