Ја испратив ќерка ми кај свекрвата за викенд: Детето се врати целосно непрепознатливо, бев очајна кога видов што и направи баба ѝ


Мајка го сподели шокот откако нејзината свекрва, направила, како што вели „неприфатливо“ нешто на нејзината ќерка без нејзина дозвола

Оваа 39-годишна жена објаснила дека нејзината 14-годишна ќерка Вихана дошла дома, откако викендот го поминала кај баба и дедо, сосема поинаква.

- Денес, кога свекрва ми ја донесе Вихана дома, се шокирав кога видов дека без да ме праша ја скратила косата речиси до половината до рамениците!!! – објасни анонимна и очигледно многу лута жена на Редит.

„Вихана одлучи да ја пушти косата да расте од шестата година и никогаш не изрази желба да ја скрати. Таа додаде дека има јужноазиско потекло, додека нејзиниот сопруг и остатокот од неговото семејство се Британци.

- Вихана плачеше и ми објасни дека баба ѝ го направила тоа сама и лажела дека сум и дала дозвола да го направи тоа, поради што не ми спомна додека разговаравме на телефон. Бев бесна – рекла таа.

Една жена и нејзиниот сопруг се договориле свекрвата повеќе да не ја гледа нивната внука „сè додека не научи да ги почитува границите“.

- На крајот му се јавивме на свекор ми да видиме дали има нешто со тоа, а тој се згрози кога му објаснивме што се случило. Тој ни кажа дека неговата свекрва му ја кажала истата лага за добивањето моја дозвола да го стори тоа, а потоа таа напиша:.

- Свекрвата е бесна на мене што се обидов да ја држам подалеку од нејзината внука и што и кажав на свекор ми што се случило, бидејќи тој не разговарал со неа една недела.

Што би направиле вие во оваа ситуација?

Foto:freepik