„Јас би ги истепала моите да имаат таков напад на бес“: Мајка одговори јавно-поради ова никогаш не треба да го удрите детето

Иако експертите редовно истакнуваат дека тепањето не е добро, има луѓе кои сепак советуваат повремено да го удирате детето ако тоа не е добро. Една мајка одлучи јавно да и се обрати на жената што ја советуваше во таа насока.

Оваа мајка објави видео на Тикток и објасни зошто никогаш нема да ги тепа своите деца. „Мојата сопруга ми рече дека ќе ги претепала своите деца ако имале напад на бес како што имало моето дете“, напиша Кели во објавата.

„Сѐ што добиваме со удирање на детето е предизвикување на бес уште повеќе. Така, нема да го прекинете гневот и нема да бидете повеќе засолниште за детето. На овој начин нема да ги спречите идните испади. Во иднината, детето ќе ги потисне своите емоции бидејќи не ја добива љубовта што му е потребна кога му е тешко “, објасни таа јавно.

@kellymedinaenos

Reply to @mikaelajaderobert I said what I said.

original sound - Kelly Medina Enos

Мајката, исто така, го нарече удирањето на детето злоупотреба, а во исто време не ги поддржува оние што велат дека децата не смеат да имаат изливи на гнев и да го принудуваат детето да ги задржи емоциите за себе. Имам 31 година и немам емоции под контрола, па како го очекувате тоа од дете?

За коментарот што го добила од жената и советот дека треба да го претепа детето, таа имала конкретен став. 

„Мораме да имаме на ум дека жената најверојатно била претепана, а можеби и нејзината мајка. Таа најдобро учела во однос на она што го имала пред себе. Сега во 2021 година имаме интернет, имаме пристап до различни стилови на родителство. Имаме можност од детето, да го извлечеме најдоброто“, рече мајка во видеото.