ЈАСНА: Значење на името и какви се оние кои го носат

Јасна е женско име со домашно потекло, имено од придавката „јасна“ што може да се смета дека значи и светла, сјајна.

Нумеролошка вредност за името е 2. Личностите со име Јасна се благи, мирни и нежни. Имаат убаво влијание врз околината и секогаш се тука за утеха. Овој број носи успех во приватниот живот.