Како да станете магнет за среќа: 3 прости методи кои ќе ви помогнат да привлечете во животот сѐ што ви е драго

Ако се прашувате како некои луѓе успеваат да ја имаат „таа енергија“ што ги прави да се истакнат во толпата, што им помага да успеат во сè и дека среќата завршува во нивни раце, опуштете се, можете да стигнете и вие до таму - со методи на 3 едноставни чекори.

Сигурно сте запознале луѓе со посебна енергија и харизма, оние кои се интересни и елоквентни, на прв поглед изгледаат обични, а всушност се неверојатно убави и привлечни. Го имаат „тоа нешто“, проблемите пред нив како да се повлекуваат, а животот веднаш им изгледа светол. И зошто е тоа така? А зошто не можете и вие да го направите истото?! Всушност, се работи за нивната „луда енергија“, која се шири на сите околу нив, што влијае на нашето мислење, одлуки, а често и на нашите животи. Таа енергија воопшто не зависи од полот. Таква личност може да биде жена или маж.

И како успеваат да имаат таков впечаток и влијание врз другите луѓе? И дали е можно да се научи? „Секако дека е“ - десетици статии на Интернет ќе ви понудат курсеви за јавно говорење, курсеви за стил и курсеви за однесување... И тоа веројатно нема да има ефект бидејќи енергијата не доаѓа однадвор, таа е внатре. И не треба да се учи, тоа треба да се развива и вие во себе можете да ја развиете оваа неверојатна, „избезумена“ енергија што толку силно ги привлекува другите во вашето поле . Но прво мора тоа да го сфатите, да не учите животни лекции подоцна.

Од каде доаѓа таа енергија?

Од каде доаѓа таа енергија? Всушност, сите наши интеракции со другите луѓе се размена на енергија. Го разменуваме меѓу себе, тоа е она што ја гради комуникацијата меѓу луѓето, без разлика дали е лична или деловна. Единствената разлика меѓу нас е енергијата со која сме исполнети. И дали имаме доволно да споделиме со другите луѓе или едвај имаме доволно за себе. Се зависи од тоа како се полниме со енергија. Постојат два начина. Првата е да земете енергија од другите луѓе. Луѓето кои на овој начин се полнат со енергија се нарекуваат „енергетски вампири“ Така што никогаш нема да бидете исполнети со енергија што привлекува внимание и восхит.

Енергијата е внимание. Таму каде што е нашето внимание, таму е нашата енергија. Привлекувањето внимание ни дава енергија. А најлесниот начин да привлечете внимание е преку манипулации, поплаки, навреди, провокации и сарказам. И токму тоа го прават повеќето луѓе бидејќи не знаат друг начин. Вториот метод не исполнува со висока вибрациона енергија - гореспоменатата избезумена енергија. И нема врска со други луѓе. Всушност, не ни треба никој да не полни со оваа енергија. Главната работа е да го правите тоа редовно и да ви стане навика. Постојат 3 едноставни методи за да се постигне таа цел.

Прв метод: Бидете благодарни

Постојана, искрена и длабока благодарност за сè во животот. За воздухот што го дишете. За покрив над глава. За твоите очи што го гледаат овој свет. За сè што се случува или не се случува во вашиот живот. Искрената благодарност ве исполнува со енергија која привлекува уште повеќе причини да бидете благодарни. Енергијата што сакате да ја допрете.

Втор метод: Земете и дајте

Во однос на законот за зачувување на енергијата, неговата главна манифестација е дека мора да одржуваме рамнотежа: земај - давај. Ако бараме само нешто од животот и другите луѓе, земеме и не дадеме ништо за возврат, ќе ја нарушиме таа рамнотежа. И енергијата престанува да тече, а енергетскиот океан кој првично постои во секој од нас се претвора во мочуриште. И потоа целосно се суши. Затоа, следете го правилото да давате онолку колку што земате, или уште подобро, дајте малку повеќе.

Трет метод: Грижете се за вашето тело

Ништо не го намалува нивото на нашата енергија повеќе од труењето на нашето тело: консумирање нездрава храна, алкохол, хемикалии. И ништо не го зголемува повеќе од физичките вежби и спортот. Дали забележавте дека и лесната прошетка може да ве извлече од тага и летаргија? Целосно вежбање ќе ве исполни до гребенот. Со комбинирање на овие три методи, ќе бидете исполнети со енергија одвнатре. И ќе станете личност која ќе сакате да ја слушате, да и се восхитувате и да ја имате во близина. Но што е најважно, развивајќи го тој извор на енергија во себе, ќе станете магнет не само за луѓето околу вас. Ќе почнете да привлекувате што сакате. Затоа што човек со „луда енергија“ е личност која успева во се, а среќата доаѓа во неговите раце. Сега знаете како да станете таква личност.