Како се менува жената кога ќе стане мајка на девојче

Кога ќе стане мајка, секоја жена се менува на одреден начин. Кои ќе бидат промените зависи од тоа дали има девојче или момче.

Девојчињата се обично помирни, понежни, почувствителни и затоа жената што раѓа ќерка ќе се промени на некои посебни начини.

Како се разликуваат мајките на момчињата од девојчињата?


1. Станува уште понежна

Кога ќе имаат ќерка, многу жени откриваат нова, уште понежна и помека своја страна. Го чувствуваат внатрешниот мир и спокојство како никогаш порано! Како одминува времето, сфаќаат колку тие всушност се промениле и дека повеќе немаат потреба од, на пример, непредвидливи и возбудливи работи како порано. Тие почнуваат да уживаат во мирот.


2. Жената посветува поголемо внимание на разбирањето на сликата на сопственото тело

Секоја жена има несигурности, моменти кога не се чувствува добро во сопствената кожа, кога сака да биде послаба, да има потенка половина или поголеми гради. Таа ќе размисли и ќе каже гласно колку е незадоволна од своето тело, но кога ќе се роди нејзината мила која ќе го апсорбира зборот на секоја мајка, жената ќе сфати дека може да и пренесе на нејзината ќерка таков поглед на сопственото тело.

Тоа е последното нешто што мајката го посакува! И поради тоа, таа ќе почне да внимава што ќе каже пред малечката, но и да се обиде да го смени незадоволството од својот изглед за да може нејзиното мало девојче да разбере дека не треба да бара одреден начин за да биде среќна и задоволна.


3. Ќе запознае нови стравови

Свесна за опасностите што можат да ја снајдат жената на овој свет, како што расте нејзината ќерка, така ќе растат и мајчините стравови за нејзината иднина во свет во кој една од шест жени е жртва на обид или извршено сексуално насилство.

Во свет каде што 60 проценти од жените доживуваат малтретирање на работа, каде што една од пет девојки се жртви на злоупотреба, а жените кои биле целосно бестрашни пред мајчинството кога ќе имаат ќерка, ќе доживеат некои стравови - и тоа е сосема нормално. Мајката се грижи за безбедноста на своето дете во секое време и сака да го заштити од секакво зло.


4. Полесно ќе се лути

Стравот, неизбежно, во одреден момент ќе се претвори во гнев. Жената ќе биде лута од неправдата што ја трпат жените секој ден во сите аспекти на животот и ќе биде посвесна зошто всушност се води борба за правата на жените, еднаква плата и право на заштита од сексуално вознемирување. Мајка, како вистинска лавица, ќе се бори за подобар свет во кој ќе порасне нејзината ќерка.


5. Таа ќе стане похрабара

Таа храброст значи изразување на сопственото мислење без страв од тоа што другите ќе мислат за тоа, предизвикување неправда, заземање на свој став дури и кога е во спротивност со ставовите на мнозинството, поставување граници во односите со луѓето и барање подобро - за себе и за луѓето околу него.

Знаејќи дека нејзината ќерка ја гледа и учи од нејзиното однесување, мајката ќе се однесува храбро на начин на кој сака нејзината ќерка да се однесува еден ден. Таа ќе зачекори кон целите далеку порешително. Таа ќе сака нејзината ќеркичка да знае како изгледа кога жената ги следи нејзините соништа.


Moжеби ќе ве интересира:

(ВИДЕО) За 3 минути, татко објасни сè што не е во ред со онлајн часовите: Му симнуваме капа