,

(ВИДЕО) За 3 минути, татко објасни сè што не е во ред со онлајн часовите: Му симнуваме капа

фото: Printscreen Facebook/Darko Milosevic

Онлајн часовите се пекол на земјата за секој ученик, а тоа најдобро го објасни таткото кој по телефон му организира онлајн час на неговиот син. И во превод - ако не беше тажно, ќе беше смешно, урнебесно.

Татко му ѕвони на својот син додека е во автомобилот и подготвува мастер план според кој детето ќе се води тој ден за да може да постигне сè, без да погреши некаде. И, целата работа наликува повеќе на играње некоја стратешка игра отколку школување.

„Ајде, слушај вака, значи, англиски, таа ќе ги испраќа материјалите преку СМС. И кога ќе ги завршиш, сликај ја домашната и зачувај ја на компјутерот во папка, а кога таа ќе ви ја побара, имате 15 минути да ја вратите. Да љубов. Географија, на наставничката ѝ ја праќаш задачата по Вибер, но не на нејзиниот телефонски број, туку на бројот на нејзиниот сопруг затоа што има поголема меморија. Биологија следиш преку РТС Планета. Математика преку ЗУМ, немаш одредено време, кога на наставникот ќе одговара. Музички, материјалот ќе го добиете преку е-пошта. Фотографирате и веднаш враќате, но е-поштата ќе ја добие на меил ноќе, затоа што наставниците реагираат на тој начин. Ќе ја ангажираме баба таму, за да остане цела ноќ будна, не грижи се за ништо, тоа го решивме со музичко“, вели тато Дарко, а родителите му велат секоја чест, затоа што „нè потсети сите родители како е да ги запомнеме сите овие работи.“

Погледнете го видеото:


Тато Дарко ја „надмина“ оваа збунувачка игра и ги премина сите нивоа, или така изгледа. Ако ништо друго, тој успеа да им даде до знаење на сите во мисијата колку е проклето тешко ова и колку онлјан учењето никој не може да го издржи повеќе - ниту деца, ниту постари, а во исто време таткото и убаво не насмеа.

извор: zenskikutak.rs