Ќерките на Саша Матиќ пораснаа во вистински убавици, а еве со што се занимаваат: „Конечно некој во семејството знае како да се справи со парите“

Пејачот не крие дека е многу слаб кон нив и им ги исполнува сите желби...

Пејачот Саша Матиќ се обидува да го сокрие приватниот живот од очите на јавноста, но речиси сите знаат дека тој со години е во среќен и хармоничен брак.

Со сопругата Ангелија има две прекрасни ќерки Александра и Тара кои пораснаа во вистински убавици.

Матиќ не крие дека е слаб кон нив и дека е многу попустлив како родител, иако неговите родители биле многу строги.

-Немам ни време да бидам поинаков, знаете, толкумногу ми недостасуваат, посебни малата, не е со нас, студира во странство, па тогаш немам време да бидам поинаков туку попустлив, затоа што толку многу ги сакам. Александра сега студира економија, бизнис и финансии. Мора да имаме некој во семејството кој знае како со парите (се смее). Ги слушаат моите песни. Оваа малата дури вели: „Тато, кога ќе излезе новиот албум, уморни сте од стари песни“ – изјавил Саша, а потоа раскажа една анегдота од неговиот одмор, кога неговите ќеркиму пуштале  нови, модерни песни.

- Минатата година бевме на одмор во Грција. Имавме една куќа, а со нас беа Горан од „Ок бенд“ со семејството и нивните деца, Анѓела и Јелена. Тие четворица не разделени се. И една вечер седиме, вечераме, бидејќи имавме куќа на морскиот брег, и велат: „Тато, ајде да ја пуштиме модерна музика, што ние слушаме“. Велам пушти, ќерко. И тие гипуштија песните, музиката тече, но штом во текстот се спомнува дрога, насилство, тие почнуваат да викаат гласно за да не го слушнеме текстот... А јас им велам дека не сте фер, да пуштат и ние да слушнеме. Се откажаа, веднаш ја исклучија музиката. Добро е што не бараат дует со Црни Церак, и тука би имал проблем - изјавил Саша Матиќ за „Петкаст“.

Извор: Telegraf.rs