Колку оброци на ден треба да јадеме за да бидеме витки и здрави!

Пет оброци не е оптималниот број до кој треба да „држат“ луѓето. Бројот се одредува според генетските предиспозиции, физичките активности кои ги има поединецот и секако здравствената состојба.

Најдобро е да се јаде кога претходниот оброк веќе делумно ќе биде сварен, односно кога ќе бидеме сигурни дека не се наоѓа во желудникот и веќе е на пат низ тенкото црево - тоа се од 1,5 до 3 часа, зависно од храната - советува Ирена Швенда магистер по нутриционизам, од Центарот за нутриционизам во Адхара.

Целиот текст го имате на Hashtag.mk