Мајка ти постојано те критикува за нешто: Откриј како тоа влијае на твојата иднина

Позади секоја напорна мајка стои успешна тинејџерка. Сите расправии и кавги со мајка ти на крајот би можеле да ти се исплатат, бидејќи твојот напорен родител најдобро те подготвува за успех, велат истражувачите.

Поставувањето на високи стандарди значи дека е помалку веројатно дека ќе дојде до непосакувана бременост или други „застои“ во животот, откриваат тие. Исто така, поголеми се шансите дека ќе се запишете на факултет и уште помалку веројатно е дека ќе бидете невработени или ќе имате лоша плата кога конечно ќе добиете работа.

Целото истражување го имате на Hashtag.mk