Мажите го обожаваат еден дел од женското тело, а ни самите не знаат зошто!

Неодамна е спроведено истражување од научниците од Универзитот Bilkent во Анкара, кое открива што најмногу ги пали мажите. Тоа не е ниту големината на задникот, туку - верувале или не - искривувањето на лумбалниот 'рбет. А, сето ова се случува несвесно, па затоа е комплетно условено со еволуција.

Во истражувањето научниците им покажувале на мажите фотогорафии од жени и нивното споменато искривување, кое било помеѓу 26 и 62 степени. Најатрактивно им било под агол од 45.5 степени. Причината за тоа може да ја најдеме во минатото. Нашите предци според искривувањето на лумбалниот 'рбет можеле да проценат колку е лесно жената да роди дете - а, тоа била најважно за репродукцијата.

Можеби цело истражување покажало - и им понудило изговор на мажите - зошто постојано гледаат во нашите задници.