Меланија има нешто важно да каже за маските и социјалната дистанца: Се обрати првата дама на Америка

Првата дама на Америка Меланија Трамп, во видео изјава вчеравечер ја поддржа препораката на Американското здружение за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) за маски и социјална дистанца.

Видеото на профилот на Твитер го пренесе „АБЦ вести“ и во рок од еден час по објавувањето го прегледаа повеќе од 76 илјади луѓе.

"Бидејќи ЦДЦ продолжува да го проучува ширењето на коронавирусот, чија препорака е луѓето во јавноста да ги покриваат лицата со памучни маски, на места каде е тешко да се воспостават мерки за социјална оддалеченост - како маркети и аптеки. Запомнете, ова не ја заменува важноста на социјалната дистанца. Ова е уште една препорака да останеме безбедни “, рече Меланија Трамп.


Таа уште еднаш ја подели јавноста на Твитер. Едни ја поддржаа, други го коментираа нејзиниот акцент.

Препораката за ЦДЦ, направена од Меланија во видеото, е поддржана од многу експерти ширум светот, нагласувајќи ја потребата од социјална дистанца во спречувањето на коронавирусот.

Други вести поврзани со Меланија Трамп