Не сме единствени: И во овие земји нема Мекдоналдс

Во светот постојат повеќе земји каде нема ниту еден ресторан на Мекдоналдс. 

Меѓу нив е и нашата земја. 

На оваа листа се најдоа Северна Кореја, Исланд, Боливија, Гана, Македонија, Бермудите и Зимбабве. 

Мекдоналдс има свои ресторани во повеќе од 100 земји во светот.