Ни мајката ни таткото- повеќето гени ги наследуваме од друг член на семејството

Алехандро Јодоровски, чилеанскиот есеист објасни дека влијанието на бабата од страната на мајката е клучно, тоа може да прескокне генерација и да премине директно од бабата на внуците.

Дури и доколку не поминувате многу време со својата баба по мајка, врската помеѓу вас никогаш не престанува. Целата приказна ја имате на „Хаштаг“.