„НИКО ИМА КАДЕ ДА ОДИ, НО ЧУКНЕТЕ ГЛАВАТА ДЕКА ВО ЦЕЛА МК ИМА САМО 12 КЛИНИЧКИ ТОКСИКОЛОЗИ“: Во одбрана на Беќаровски застана и адвокатот Јанаки

Адвокатот Јанаки Митровски, на неговиот фејсбук профил јавно застана во одбрана на токсикологот Нико Беќаровски, со образложение дека го познава девет години и дека таа реторика не ја користи.

„На официјален фб пејџ на МЗ од Министерот во заминување, на најгнасен можен начин, на еден од најпрофесионалните доктори, со децении посветен на нашето здравје, прогонуван од група луѓе кои не се вработени на клиниката за токсикологија, чие место таму не е а некој по партиска линија упорно ги пика, меѓу кои и лик кој отворено призна дека сакал да влијае на резултати од тестирање, се обидуваат на најгнасен можен начин да му импутираат на д-р Нико Беќаровски омраза на национален основ.

Подетално на Фактор тука.