Николче Мицевски со својот концерт ги помести стандардите и границите на македонската инструментална музика

Во рамките на големиот јубилеј “30 години Авалон”, вчеравечер, заедно со неколку познати инструментални и вокални солисти, во придружба на бенд составен од 50 академски музичари, Николче Мицевски подготви едно одлично музичко и визуелно патување кое ги помести стандардите и границите на македонската инструментална музика. 

После успешните концерти одржани во Битола и Велес, скопската публика имаше можност да ужива во мултимедијалното музичко патување на Мицевски во Македонската Филхармонија. 

Фото: Вангел Тануровски

Еве како изгледаше:

ГАЛЕРИЈА