Од денес започнува ретрограден Меркур: Четири хороскопски знаци да се подготват за промени и лоша комуникација

Денеска не‘ очекува почеток на важен астролошки период, а тоа е ретроградниот тек на Меркур кој ќе трае до 3 февруари.

Меркур, планетата на комуникацијата и начинот на кој ги решаваме секојдневните проблеми, се наоѓа во Водолија и ќе го започне својот прв ретрограден курс во 2022 година.

Сигурно ви е познат периодот на ретрограден Меркур поради кој не можете да се договорите или не разбирате што некој сакал да ви каже. Па, баш тоа не‘ чека во наредниот половина месец.

Сите хороскопски знаци ќе почнат да се прашуваат што точно сакаат во животот, бидејќи Меркур прво ќе биде ретрограден во Водолија, а потоа ќе се врати кај Јарецот на 25 јануари.

Недоразбирања, доцни пратки, погрешни пораки, изјави кои ќе ви изгледаат луди... сето тоа се манифестации на ретрограден Меркур што ќе почне да се случува денес. Ретроградниот Меркур не е период кога треба да ја завршите документацијата или да потпишете нешто важно.

Овие се знаците кои ќе го почувствуваат најнегативниот ефект на ретроградниот Мекур:

ВОДОЛИЈА – Да, мислите дека покрај Сатурн ви треба само Меркур во вашиот знак, но треба да се подготвите за втората половина на јануари, која нема да биде продуктивна. Се работи за ваши лични одлуки, затоа треба да имате на ум дека треба да бидете трпеливи и да не донесувате одлуки за кои подоцна би можеле да се покаете.


Следна страна