Пет пара близнаци родени во една ноќ: Ретка случка во Нови Сад

- Од 24 родени бебиња во Нови Сад кои се родени синоќа, пет жени родија близначиња  - рече директорката на Клиничкиот центар на Војводина, Едита Стокиќ

Во текот на ноќта, 24 бебиња се родени во породилната болница КК Војводина во Нови Сад, а пет од нив биле бремени со близнаци.

Директорката на Клиничкиот центар на Војводина, Едита Стокиќ, вели дека реткост е толку близнаци да се раѓаат во една ноќ.

ВИДЕО: Пет бремени жени родија близнаци синоќа во КЦ Војводина 


извор: telegraf