ПЛАТИ ВО МАКЕДОНИЈА: Во која бранша заработуваат најмногу?

Програмерите и натаму се на врвот според висината на платите. 

Највисоката просечна бруто-плата за овој период е во секторот Компјутерско програмирање, консултантски и сродни дејности и истата изнесува 142.410 денари. 


Детали читајте на Фактор тука.