ПОВТОРНО РАСТАТ ЦЕНИТЕ - најголеми поскапувања статистичарите утврдија кај транспортот и храната

Инфлацијата во земајва останува висока и покрај преземените мерки изминатиот период. 

Најновите податоци на Државниот завод за статистика откриваат дека на годишно ниво инфлацијата достигнува дури четири проценти. 

- Индексот на трошоците на животот во март 2024 година, во однос на март 2023 година, бележи зголемување од 4 проценти, додека пак индексот на цените на мало бележи зголемување од 3,8 отсто - се наведува во соопштението на ДЗС.

Целата вест прочитајте ја на Фактор.