РАЗВЕДЕН МАЖ СОВЕТУВА: Грешки во бракот што никогаш не треба да ги дозволите!

Џералд Роџерс, неодамна отвори веб страна во која отворено раскажува за грешките што ги направил во бракот.

Тој сега верува дека без разлика колку и да се тешки взаемните односи, вреди да се борите за семејството.

"Очигледно не сум експерт во врска. Но искуството што го добив за време на разводот ме натера да се запрашам што би се сменило ако имав втора шанса. Изгубив жена, со која живеев речиси 16 години. И јас не сакам да ги повторувате моите грешки ... ", истакнал тој.

Еве ги неговите препораки за оние кои веруваат дека нема среќа во нивната врска. 

1) Никогаш не престанувај да се грижиш за неа. Никогаш не престанувајте да учите еден од друг.

Вашата сопруга е најважното и свето богатство во вашиот живот. Вие сами го одбравте. Никогаш не го заборавајте тоа. И никогаш не бидете мрзливи да ја поддржувате вашата љубов.

2) Чувај го своето срце.

Мора да бидеш чувар не само на нејзиното срце, туку и на своето. Заштитете го од други жени темелно. Сакајте се себеси и не разменувајте го за мали нешта. Никој не треба да го има твоето срце освен твојата сопруга. И таа мора да влегува на првото тропање.

3) Да се ​​заљубиш. Повторно, одново и одново.

Вие постојано се менувате. Вие веќе не сте иста личност како кога се оженивте. За пет години, нема да бидете оној кој сте и денес. Промените се постојани, така што секој ден треба свесно да ја наоѓате вашата жена. Борете се, освоете ја најзината љубов - исто како и во првите недели откако ја запознавте.

4) Секогаш барај го најдоброто во неа.

Фокусирајте го своето внимание на она што го сакате во неа, а не на она што ве иритира. Само во овој случај вашата љубов кон неа ќе продолжи да расте. Погледнете ги овие моменти од животот кога се чувствувате апсолутно сакани и апсолутно среќни. Вие не сте се ожениле со неа туку така!

5) Не обидувајте се да ја промените. Ова не е вашата задача.

Ваша задача е само да ја сакате. Не обидувајте се да ги поставите параметрите според себе. Не ја менувајте . И тогаш таа ќе се промени на таков начин на кој што ќе јасакаш уште повеќе.