РОБЕРТА: Значење на името и какви се оние кои го носат

Името Роберта доаѓа од германското говорно подрачје. Тоа е женска верзија на името Роберт, кое потекнува од германското име Hroudperaht. Ова име е изведено од старогерманските зборови hrod, hroud, hroth, што значи слава, и beraht, што значи брилијантен.

Роберта знае како да се стави себеси на прво место

Секое име носи со себе одредена нумеролошка вредност, а бројот на сите Роберти е бројот пет. Луѓето кои го имаат овој број на своето име се комуникативни, весели и омилени во општеството. Удобноста е нивниот прв приоритет, па затоа никогаш не се двоумат да потрошат малку повеќе за да се чувствуваат удобно.

Тие се одлични пријатели, грижливи мајки и верни сопруги. Роберта секогаш знае како да се стави себеси на прво место. А тоа е нивната супермоќ: тие се секогаш тука за другите и за себе во исто време, и секогаш ќе им кажуваат на своите соседи дека добрата организација е клучот за успехот.

Жените со ова име брзо учат и се мудри, но не знаат да губат, а тоа е нивната најголема маана.