„Сакам да разбере колку светот е страшен“: Мајка која ѝ зборува на ќерката на кои начини може да умре е мета на критики

И додека некои можеби мислат дека тоа е претерано, мајката на детето верува дека и е важно да разбере колку светот може да биде „страшен“...

Мама Бејли ја критикуваат корисниците на TikTok откако откри дека редовно и кажува на својата ќерка како може да умре. Имено, Бејли, позната на TikTok како @bmcpher, сподели дека користи фрази како „нема да бидеш повеќе со нас“ за да ја обесхрабри својата ќерка да направи нешто опасно, пишува The Sun.

И додека некои можеби мислат дека тоа е претерано, мајката на детето верува дека и е важно да разбере колку светот може да биде „страшен“.

- Имам контроверзен пристап кон родителството. Бевме кај моите родители минатиот викенд и моето 3-годишно девојче почна да излегува од влезната врата, на што ѝ реков: „ако влезеш сама таму, некој може да те однесе засекогаш и никогаш да не те врати назад“ или слични фрази како тоа. И сфатив дека тоа често се случува во различни ситуации. Ако таа не сака да ме држи за рака на паркингот, велам, „може да те удри кола и повеќе да не бидеш тука“. Кога таа седнува на седиштето и сака да се откопча, велам: ако се откопчаш од тоа седиште, може да се случи повеќе да не бидеш со нас“, раскажала оваа мајка.

@bmcpher Controversial parenting take? Oh well I don’t care lol #parenting #fyp #toddlermom #childsafety #momsoftiktok #dadsoftiktok #controversialparenting original sound - Bailey

Таа тврди дека татко ѝ ја советувал да не ѝ ги кажува тие работи бидејќи ќе се плаши од светот, на што таа одговорила дека треба да се плаши и дека на овој начин ќе внимава. Нејзината искреност привлече големо внимание на интернет и собра повеќе од 50.000 прегледи. Во коментарите, другите корисници на TikTok ги споделија своите размислувања за техниката на воспитување и не беа сите воодушевени. 

- Ова може да ѝ создаде вознемиреност додека расте. Мислам дека треба да има поинаков пристап, но тоа е само мое мислење – напишал еден корисник. 

-Мајка ми беше таква и сега се плашам да одам некаде сама, се плашам да одам до бензинска или да шетам затоа што мислам дека ќе ме киднапираат - коментира друг корисник.

Сепак, некои корисници се согласија со неа и објаснија дека користат слични фрази со своите деца. 

- Некогаш сум брутално искрен со моите деца, така што тие се сеќаваат да се грижат за се и секаде - гласи еден коментар. 

- Да, сега треба да ги научиме да не се чудат кога ќе пораснат и ќе видат што се случува во светот - додаде трет корисник.