СЕ ПОИЗВЕСНО Е ЕСЕНСКО-ЗИМСКО СЦЕНАРИО КАЈ НАС ОД СРЕДИНАТА НА МЕСЕЦОВ: Се огласи главниот прогностички модел - Европскиот центар за среднорочна прогноза

Вечерва се надоврза и главниот и најажурен прогностички модел, Европскиот центар за среднорочна прогноза (ECMWF) и тоа околу можноста за есенско-зимско сценарио кај нас, но и ширум регионот како и во поголемиот дел од Европскиот Континент од средината, како и во втората половина на овој месец, вели метеорологот Славчо Попоски.

Целата вест прочитајте ја на Фактор.