Следете го напредокот на детето, а не само оцените: 7 работи кои наставниците би сакале да ги знаат родителите

Иако теоретската подлога на факултетите е прекрасна, дури кога ќе се влезе во училница се добива вистинската слика за професијата професор и се што оди во пакет со оваа работа.

Како минуваа месеците, таа работа, иако е неверојатно стресна и тешка, се повеќе ми влегуваше под кожа.

Успешните часови, напредокот на учениците кои до тогаш се мачеа, нивната насмевка откако ќе сфатат дека го совладале материјалот, гордоста која ја чувствуваат кога ќе остварат добар резултат на натпреварите и воодушевувањето на нивните родители по училишните приредби се само дел од убавите спомени кои ги паметам.

Но, за работата на професорите да биде уште поуспешна, потребна е мала соработка со родителите. Без тоа е невозможно детето да се развие во успешен поединец кој ќе знае како да се носи со сите предизвици кои животот порано или подоцна ќе ги стави пред него.

Повеќе на Хаштаг.мк