Ставив ботокс во брадата и оттогаш не смеам да се појавувам на улица

Малку сум избезумена...

Шелби Хакс останала запрепастена кога нејзиниот џвакален мускул пораснал огромен по инјектирање ботокс - само на едната страна.

Во видеото што го направи за TikTok барајќи помош за нова состојба на лицето, Шелби покажува како реагира нејзиниот „џвакачки“ мускул кога ја стега вилицата.

„Малку сум избезумена“, рече таа во видеото, по што многу корисници на TikTok почнаа да споделуваат совети.

„Ботоксот е направен нестручно, поради што го добивте ефектот на рог“, „Инекцијата не беше доволно длабока, што предизвика прекумерна компензација“. Не грижете се, вашиот проблем може да се реши со додавање повеќе ботокс подлабоко“…

Сите кои ѝ дале совет се согласиле дека треба што поскоро да оди кај докторот кој и вбризгал ботокс, за да не и се влоши проблемот со текот на времето и да доведе до парализа на тој дел од лицето, пренесува The Sun.

За нејзиниот проблем, на TikTok се јави и дерматологот Џојс Парк која даде стручно објаснување.

„Она што се случи со Шелби е несакан ефект на ботоксот и се нарекува „парадоксално испакнување“, а иглата на ботоксот меѓу другото ја удрила и тетивата. Најдобро би било ако инјекцијата се инјектира под или над тетивата, всушност, производот да се дистрибуира низ целиот мускул, инаку само дел од мускулот е парализиран, давајќи го ефектот што го гледаме кај Шелби кога таа ја стега вилицата. Тоа може да се поправи со вбризгување на ботокс во деловите на мускулите кои не се парализирани“, објасни докторката.

Шелби ѝ се заблагодарила за советот под видеото, но призна и дека и е срам да излезе за луѓето да не ја прашаат што се случило со нејзиното лице.

Foto: Printscreen/TikTok/shelby.kight