Сте се запрашале ли: Зошто убавите жени бираат помалку атрактивни мажи?

Како што пренесуваат медиумите, истражувањето од овој тип го направил Џошуа Олтманс од Универзитетот во Кентаки во САД. Пронашол 73 пара кои биле подготвени да учествуваат во истражувањето. Помеѓу останатото, проучувал што секој партнер презема за врската да биде стабилна.

Детали на Машки Магазин