СТРАШНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД СЗО: Петтиот бран е на врата, пандемијата ќе продолжи и во цела 2022 година

Неколку земји ги релаксираат мерките за борба против пандемијата со ковид-19.

Но, во исто време голем дел од светот се подготвува за петтиот бран на пандемијата.

Светската здравствена организација вчера предупреди дека, поради ниското ниво на вакцинација, пред се во сиромашните земји, пандемијата ќе продолжи во текот на цела 2022 година.

Детали на Фактор тука.