Суштината на љубовта не е во заљубеноста, ни некој да те пази и мази: Вака сака зрела жена

Она што денес повеќето го нарекуваат љубење е всушност себичност и инфантилност, што имаме тенденција да ја романтизираме и величиме.

Но, дали е сето тоа така? Како е вистинската љубов различна од себичната потреба?

Кога сакате да бидете допрени, возбудени, прегрнати, тоа е страст. Кога сакате некој да се грижи за вас на секој можен начин, да ги реши вашите проблеми, да ве тушира ​​со подароци, тоа е инфантилно.

Кога сакате да бидете страсно сакани, таа личност не може да живее без вас, сака да го посвети целото време на вас и да фрли сè друго во позадина, тоа е егоизам.

Кога сакате што поскоро да родите бебе на одреден маж, тоа е биологија.

Кога сакате да започнете да ја планирате вашата свадба што е можно поскоро, тоа зависи од мислењето на општеството.

Кога навистина сакате, не сакате ништо. Само љубов.

Така, шетате низ домот, ги четкате забите, испраќате деловни пораки, купувате леб, пиете кафе, ги повикувате родителите и во исто време, сакате една личност цело време. Таа може да биде насекаде и со секој во тој момент. Можеби дури и не знае дека ја сакате. Проблемите продолжуваат, животот тече на вообичаен начин, но за вас е убаво. Пријатно.

Не е практично, тоа е ирационално и чудно. Но, тоа е навистина љубовта. Сè друго е човечка страст.

Може да се изгради врска, но не и љубов. Може да очекувате одговорност во зборовите и делата, чесност и разбирање, но не и љубов.

Љубовта нема практичен резултат. Само треба да научите да повикате сè со вашето вистинско име и тогаш сè ќе дојде на свое место.

Љубовта е пријатната топлина што ја чувствувате во вашето тело. И тоа е најубавото нешто што можете да го почувствувате. И, карактеристично е главно за зрелите луѓе.