Светот го осуди врсничкото насилство врз Куаден, познатите го праќаат во Дизниленд

Австралијката Јарака Бејлс од прва рака ги искусила невкусните последици од врсничко насилство над сопственото дете, кои во училиште ги преживува нејзиниот деветгодишен син Куаден.

Момчето е родено со дијагноза ахондроплазија, нарушување на растот на коските, поради што тој има џуџест раст.

Колку врсничкото насилство, или модерно кажано, булингот, влијае на момчето, мајката откри во видеото кое го сними откако го земала од училиште, сакајќи да предупреди низ што се поминуваат жртвите на врсничко насилство и нивните родители, и дека е неопходно да се позанимаваме со оваа тема како никогаш досега.

Целата приказна ја имате на ФАКТОР.МК