Три знаци дека никогаш нема да се омажите

Се прашувате каков типичен портрет на жена никогаш нема да се омажи? Еве што велат истражувачите: 


Таа се научи да прави сé  сама

Неможноста да им веруваат на луѓето и да ги пренесат одговорностите на нивните најблиски е карактеристика на оние дами кои е малку веројатно дека некогаш ќе се омажат. И кога мажот чувствува дека не им е потребен, тешко дека ќе остане со таква жена подолго време. За сериозни односи не може да се разговара воопшто.

Еден совет: Дури и ако сте навикнати да бидете сами и сами да си завршувате се‘, дозволете му на партнерот да се чувствува дека е потребен и важен.


Таа смета дека никој не е достоен за неа

Чест проблем за жените кои постигнуваат сè со свои напори. Тие знаат колку напорно постигнале сè и се сметаат самите дека се нешто посебно, .дека се недостижни.

Сепак, понекогаш вреди малку да ја намалите вашата самодоверба и да започнете да ги цениме луѓето за нивните вистински заслуги и достигнувања, наместо да гледате сè од кулата на вашиот замислен замок.


Таа смета дека нејзиниот живот нема да има смисла без брак

Кога ќе достигнат одредена возраст, жените кои немаат постојан партнер почнуваат да размислуваат и жалат за пропуштените можности. Потоа, тие започнуваат да се обвинуваат себеси за сите проблеми што произлегуваат од нивните лични недоразбирања.

Сепак, искуството покажува дека жената може да биде среќна и без партнер, сè додека е „цела“ со себе.