Вака се однесува маж кој не ја сака својата сопруга: Тврди психологот Ана Кирјанова!

Ана Кирјанова е една од најпознатите руски психолози. Нејзините дела се преведени на повеќе светски јазици

Не те сака ако: не те прегрне спонтано, не зборува со тебе за ситници, не ти се јави да види како си среде работен ден...

Не те сака ако: не можеш да сметаш на неговата помош. Кога треба да се грижиш за него како да е петгодишно дете, а не четириесет и петгодишен маж.

Не те сака: кога те исмева. Кога не те забележува, не ја цени твојата напорна работа. Кога ќе ти каже дека јадеш многу или дека не може да ја јаде твојата храна затоа што не зготвена како што бил навикнат.

Не те сака: кога постојано се меша во тоа што го правиш, ги смета неговите одлуки како твои, кога ти вели да зборуваш глупости, дека не размислуваш со своја глава, дека си глупава ако мислиш така...

Не те сака кога ти вели: ти си крива. Не те сака ако не го одобрува тоа што го правиш или кажуваш.

Не те сака, затоа што за секое „те сакам“ треба да го молиш.

Ако сопругот не те сака, со текот на времето може да станеш грда, скршена, срамежлива, несмасна - затоа што на жената ѝ недостига љубов.

Извор: Stil.kurir.rs