Вељко Ражнатовиќ продава свињи од својата фарма на ланец хотели во Србија: Ова е неговата финта да го продаде месото поскапо


Вељко Ражнатовиќ во последните четири години се занимава со одгледување свињи и тоа му оди многу добро, судејќи по зборовите на еден соговорник за српски Курир кој тврди дека наследникот на Цеца Ражнатовиќ сега го проширил бизнисот.

Целиот процес

Тој склучил договор со сопственик на синџир хотели лоцирани на повеќе локации во Србија за да им продаде поголема количина месо. Во овој бизнис е вклучена и кланица во која се преработува и дистрибуира месото, вели изворот.

- Слушнав дека Вељко пред година – две отворил фарма за свињи во Тител, но не знам колку е точна таа информација. Тој веќе неколку години има фарма во Житораѓа и таму одгледува неколку илјади свињи секоја година. Тоа е голема работа, нема сомнеж дека Вељко добро заработува од тоа. Со оглед на тоа што извесно време откупната цена на свињите за гоење беше проблематична, Ражнатовиќ потоа бараше сигурна продажба и на тој начин склучи договор со тој синџир хотели – навел соговорникот кој додал дека и двете страни се задоволни од досегашната работа.

- Работи со тоа што фармата Вељко одгледува свињи, ги доставува до кланицата, каде што се врши контрола на квалитетот од ветеринарни инспектори, потоа делумна и целосна преработка на месото, кое потоа се транспортира во хотелите во Србија. Мислам дека на овој начин Вељко не само што има сигурен купувач туку и повисока продажна цена – вели соговорникот на Курир.

Вељко за сега не се огласил на оваа тема.

Фото:Ana Paunković, Nikola Anđić

Извор:kurir.rs