(ВИДЕО) Хаос во омилената дестинација на Македонците : Апокалипса на Халкидики

Шест лица го загубиле животот во невремето коешто го зафати полуостровот Халкидики, во северна Грција. Според Ројтерс станува за лица кои се странци, пренесуваат медиумите од регионот.

Според медимот двајца од жртвите се возрасни лица од Чешка, Една жена од Рманија и нејзиниот 8 годишен син и еден маж и едно момче од Русија. По невремето околу 100 лица побарале медицинска помош.


Нанесени се големи материјални штети кај продавници, ресторани, кафичи, но и кај куќи, на некои места на Халкидики нема ниту струја.

Полуостровот е дестинација која е избрана од голем број на македонски туристи.

Видео Фејсбук