Започна владеењето на лавот: 7 карактеристики што ги има секое дете родено во овој знак!

Владеењето на Лавот започна и овој знак на Зодијакот добро се справува со својата моќ исто како и нивниот планетарен владетел, Сонцето.

Заштитен знак на Лавот е насмевката, внатрешното чувство за себе, големо срце и способност да стори сé што е можно.
Тие секогаш се таму за својот круг на луѓе. Тој несебично ја споделува својата помош со драги луѓе.


Тие се нежни и исполнети со љубов

Сонцето е заштитен знак на луѓе родени во знакот на Лав, а овие деца се нежни луѓе, грижливи, полни со топлина, радост и љубов.
Тие сакаат да се дружат, сакаат да се гушкаат и уживаат кога некој ги фали и ги охрабрува.
Тие се чувствуваат добро кога добиваат пофалби за добро завршена работа или добро за однесување.

Тие сакаат да бидат во центарот на вниманието
Лавовите копнеат по внимание и брзо наоѓаат начин да привлечат внимание кон себе. Тие се гласни кога ќе прашаат некого, особено нивната мајка, да помине време со нив, и веројатно ќе го искористат својот шарм за да го добијат она што го сакаат.
Постарите деца понекогаш ќе се фалат многу или ќе ги потенцираат своите способности пред другите.

Тие секогаш се насмевнати
Децата родени во знакот на Лав, секогаш се весели, игриви и подготвени за забава и смеа. Тие се енергични и можеби ќе треба повеќе енергија за да бидете во чекор со нив.
Тие секогаш се за некоја игра, забава и никогаш не се заморуваат од тоа. Тие исто така имаат тенденција сами да ја смислат забавата да ја дизајнираат. Со малку танцување, драма, гимнастика, трчање или пеење, тие секогаш ја кршат монотонијата.

Тие сакаат да бидат водачи на општеството
Бидејќи никогаш не им недостасува енергија и идеи, Лавот честопати станува лидер во своето општество.
Но, нивната доминација често може да се смета како дрскост. Затоа, пред да трчаат да играат надвор, родителите треба да ги охрабрат да споделуваат играчки со други деца за да не се чувствуваат запоставени и тажни.
И кога вашето дете ќе порасне малку, охрабрете го да се занимава со тимски спортови во кои може да развие чувство на одговорност и заедништво.

Тие се силни
Лавовите се ментално и физички силни и немаат многу стравови.
Тие се храбри и сакаат авантура, но честопати можат да бидат безгрижни.
Затоа, водете сметка за вашето дете и неговата безбедност на време за да го носите со него и подоцна кога ќе тргне по сопствените животни предизвици.

Тие се многу креативни
Децата родени во знакот на Лав се многу креативни и уживаат во различни, светли бои, работи што создаваат бучава и дизајнираат своја облека или уметнички дела.

Тие се многу романтични и заљубливи по природа
Лавовите се полни со љубов и подготвени се да ја споделат со другите. Затоа се одлични сопственици на миленичиња. Тие ќе го сакаат и ќе му посветат многу внимание и нежност.


Безбедно ли е: Дали да ги носиме децата на базен во време на пандемија на коронавирус?