Зошто мажите полудеа по жените над 40 години

Мажите наоѓаат многу добри причини да бидат со повозрасни партнерки.

Долго време постоеше стереотип според кој мажите претпочитаат млади убавици за свои партнери. Сепак, во последните години се забележува обратен тренд: посилниот пол сè повеќе гради односи со постари жени.


Материјална независност

Жената која заработува пари, е независна и нема потреба од постојана безбедност и е многу попривлечна за мажите. Барем затоа што човекот не треба да работи две работни места за да ги задоволи сите каприци на неговата страст. Жената сама е во состојба да го стори тоа.

Богато сексуално искуство

Како по правило, повозрасна жена е повеќе сексуално ослободена од нејзините млади ривали. Најверојатно, таа имала многу сексуални партнери и точно знае како да ги задоволи потребите на партнерот, но и своите потреби.

Немаат големи очекувања

20-годишните честопати поставуваат список со километри со барања до нивниот избран, сè уште со надеж дека ќе го најдат „принцот“. Постарите дами, повторно заради нивното искуство, знаат дека нема совршени, затоа нема да го напуштат партнерот заради еден недостаток.