Зошто мажот престанува да ја сака својата сопруга: Жените често прават грешки кои можат да бидат фатални за нивниот брак

Многу често се поставува прашањето зошто мажот со текот на времето престанува да ја сака сопругата, а еве некои од причините.

Сè почесто сме сведоци на семејно насилство и кавги во браковите, а се поставува прашањето што ја предизвикува злата судбина меѓу сопружниците.

Тешко е да се замисли додека стоите пред олтарот - гледајќи ја вашата прекрасна невеста како оди по патеката - дека еден ден кралицата ќе биде заменета со вештерка. Што може да се случи за да ја претвори вашата кралица во вештерка? Љубов во незадоволство? И те тера да кажеш „Ја мразам жена ми?“

Незадоволството и омразата кон жената не се случува преку ноќ. Тоа е постепен процес кој трае со месеци и години. Ако сте „омразен“ сопружник, може да забележите дека нешто не е во ред?

Па, може да забележите дека вашиот сопружник е помалку зборлив, помалку разигран, помалку љубезен итн. Нешто едноставно нема да биде во ред. Тие непријатни чувства можат да бидат суптилни знаци на незадоволство што се провлекува низ структурата на вашиот брак. Постојат голем број причини зошто тоа може да се случи.

Еве неколку вообичаени однесувања кои можат да доведат до омраза во браковите и врските.

1. Мажот придонесува повеќе од жената

Важно е да имате рамнотежа во односите. И двајцата партнери треба да разговараат меѓу себе, да разговараат како да управуваат со куќата, сметките, децата и слично, по можност пред брак за да нема изненадувања. Целата одговорност не може да падне на еден партнер.

Разговарај со жена ти. Реши го проблемот. Може да има и други причини за „мрзеливост“.

2. Ве третираат како дете

Жените често можат да кажат „Како да имам уште едно дете“, мислејќи на својот сопруг. Меѓутоа, ставањето себеси во улога на „родител“, а вашиот партнер во улога на „дете“ може да биде сфатено како понижувачко од вашиот партнер и може да биде многу контрапродуктивно. Партнерот може да ви замери што преземате контролна улога во вашата врска. Ова може да предизвика сериозна штета на вашиот брак.

Дами, мажот со кој сте во брак можеби има недостатоци, но сепак е маж. Постојат начини да разговарате за нештата без да се омаловажувате или да го третирате вашиот сопружник како петгодишно дете. Ако продолжите на овој начин, однесувањето на вашиот сопруг само ќе се влоши и ќе создаде огромна бездна во бракот.

3. Нивните сопруги трошат премногу

Друго критично прашање што предизвикува мажот да ја мрази својата сопруга е кога се обидува да заштеди пари за дождлив ден, а неговата сопруга ги троши побрзо отколку што може да донесе плата дома. Многу врски завршиле поради пари.

4. Недостаток на интимни односи

Кога излегуваат за прв пат, жените често се заљубени. Жената ги исполнува потребите на својот маж и се однесува како да ужива, но некаде на патот - по две деца, полно работно време и пилатес - не и останува енергија за се*с.

Недостатокот на се*с може да предизвика мажот да ја мрази својата жена, особено кај мажите со нормален апетит за се*с. На крајот на краиштата, тие се навикнати да имаат редовен секс, а сега се чувствуваат како да мора да молат за тоа - а не го ни добиваат.

Се*сот е дел од она што создава интимност во бракот. Ако целата енергија се потроши на друго место, тоа ќе ја остави вратата отворена за афера. За мажите, се*сот е начин за емотивно поврзување со нивните партнерки. Тоа е нивниот начин да создадат љубовна врска. Ако неговата сопруга го одбие, тој се чувствува отфрлен - како да не е доволно маж. Може да ја изгуби довербата во сопствените способности и да остави можност мажот да ја мрази својата жена.

5. Валкани борци

Паровите се караат. Тоа е дел од сите врски. На крајот на краиштата, имате работа со два посебни ентитети со различни позадини и перспективи. Но, постои начин да се борите што може да заврши со резолуција наместо со повредени чувства.

Загрижувачките прашања мора да се решат, но како тие се решаваат ја прави разликата.

6. Разговор со пријателите и семејството зад нивниот грб

Во бракот се јавуваат несогласувања и кавги. Едно нешто што го тера мажот да ја мрази својата жена и да се чувствува изневерено е кога жената се врти и ги проветрува сите валкани алишта на своето семејство и пријателите. Кога тоа ќе се случи, мажот се чувствува изневерен, како да не може да и верува на сопругата да не открие што се случува во нивниот брак. Знае дека на следната вечера со дедото ќе го гледаат со вина и непријателство.

Важно е да го задржите вашиот живот приватен. Вашиот сопружник не сака да се чувствува дека сè што прави е под микроскоп за секој да суди и критикува.

7. Мажот не се чувствува ценет

Мажот може да почне да ја мрази својата жена затоа што се чувствува неценет. Тие работат долги часови, ги поправаат работите низ куќата, па дури и прават вечера некои ноќи. Но, сепак, нивните сопруги им преговараат, ги тераат да работат се повеќе и повеќе, не ценејќи го она што веќе го прават.

Негувајте го вашиот брак. Пофалете ги сите мали нешта што ги прави вашиот сопруг. Правете работи за него. Мажите често мислат дека поправањето на работите низ домот е знак на љубов. Неговата сопруга, сепак, можеби нема да гледа на тоа така. Наместо тоа, тој можеби очекува дијаманти, цвеќиња или јагоди прекриени со чоколадо! Љубовта се покажува на многу различни начини. Научете го меѓусебниот љубовен јазик и научете да ги цените малите нешта што вашиот сопруг ги прави за вас!

8. Лишување од се*с како казна

Нормално е да се нервирате за сопругот. Расправии се случуваат во секоја врска. Но, дали казнувањето на вашиот сопруг е најдобар начин да ги поправите работите? Не, не е. Почесто отколку не, казната е лишувањеод се*с! Врската нема да се подобри со грубо казнено однесување. Работите обично може да се испеглаат, но никогаш со употреба на сурови средства како казна.

Ако сакате да ги подобрите работите, разговарајте за вистинскиот проблем. Не е секогаш она што мислите дека е. Побарајте брачно советување, доколку е потребно. Тоа ќе ви помогне да ги средите работите.

9. Трошење премногу време на телефон/објавување приватни информации

Во денешниот свет, поседувањето паметен телефон и постојаното присуство на социјалните мрежи, во суштина, може да биде како да имаш љубовник - нешто што ги раздвојува паровите.

Не само што постојаните телефонски повици можат да предизвикаат проблеми, туку може дополнително да ги комплицираат работите доколку се споделуваат приватни и погрдни информации. Разговарајте со вашиот партнер од реалниот живот. Оставете го телефонот настрана за време на вечерата и почитувајте ја меѓусебната приватност.

10. Се обидувате да го промените вашиот сопружник

Честопати луѓето стапуваат во брак со погрешна идеја дека нивниот партнер ќе се промени - ќе престане да пуши, ќе се организира и ќе престане да јаде брза храна. И ако тие не се сопрат себеси, вие - со вашите убедувачки вештини - ќе го направите тоа.

Навистина не можете да промените никого, колку и да се трудите. Она што го гледате додека се забавувате е она што ќе го добиете кога ќе бидете во брак. Можеби ќе има некои мали подобрувања, но тие не се принудени. Разговарајте еден со друг за работи кои би можеле да се променат, но не се обидувајте да го трансформирате вашиот сопружник во некој што не е.

Сето горенаведено може да влијае на врската во бракот, меѓутоа, НЕМА НИШТО ШТО МОЖЕ ДА ОПРАВДА НАСИЛНО ОДНЕСУВАЊЕ!


Фото: freepik
Извор: стилкурир