,

Нобеловец го шокира светот со тврдења од што се добива ракот

Основната причина на ракот официјално е откриена пред 1923 година, а пронаоѓачот во 1931 година за тоа добил Нобелова награда од медицината. Многу мал број на луѓе во светот знаат за тоа, бидејќи таа вистина за жал е скриена од јавноста. Во 1931 година, германскиот научник Ото Херних Варбург (1883.-1970.) добил Нобелова награда за пронаоѓање на основната причина за ракот. Д-р Варбург открил дека ракот е резултат на антифизиолошки начин на живот. Антифизиолошкиот начин на исхрана (претежно храна која закиселува) и физичка неактивност на телото создава кисела средина слабо обезбедена со кислород. Киселоста на клетките го истиснува кислородот, а недостаток на кислород во клетките создава кисела средина. Др. Варбург рекол: „Недостаток на кислород и киселината се двете страни на ист медал: ако некој го има едното, го има и другото“. Ако имате превисока киселина, автоматски ќе ви недостига кислород во организмот, ако ви недостига кислород ќе имате закиселен организам. Киселата средина е средина без кислород. „Ако и одземете на здравата клетка 35% од нејзиниот кислород, можете да ја создадете во клетка на ракот за само два дена“, тврдел др. Варбург. Тој вели дека сите нормални клетки имаат апсолутна потреба за кислород, но туморските клетки може да живеат без него. Тоа е правило без исклучоци. Туморските ткива се кисели, додека здравите се алкални Во своето дело „Метаболизам на туморот“ докторот покажал дека сите канцерогени облици исполнуваат два темелни услови: крвна киселост и хипоксија (недостаток на кислород). Открил дека, туморските клетки се анаеробни (не вдишуваат кислород) и дека не можат да преживеат во присуство на високи концентрации на кислород. Туморските клетки може да преживеат само со помош на глукоза и без кислород. Затоа, карциномот не е ништо друго туку одбранбен механизам, кој нашите клетки ги користи за да преживеат во кисела средина без присуство на кислород. Здравите клетки живеат во алкална средина полна со кислород, која овозможува нивно нормално функционирање. Туморските клетки живеат во кисела средина сиромашна со кислород. Киселоста и алкалноста на организмот зависат од храната Откако е завршен процесот на варење, храната, зависно од својот нутритивен профил, создава услови на киселост или алкалност во телото. Поедноставно кажано, алкалноста на организмот зависи од тоа што јадеме. Кисела или алкална состојба се мери со PH скала од 0 до 14, каде 7 е неутрална зона. Од 0 до 7 е кисело, а од 7 до 14 е алкално. Нашите клетки, за да би можеле успешно да функционираат, треба да имаат лесно алкален PH, малку над 7. Кај здрава индивидуа PH на крвта се наоѓа меѓу 7,40 и 7,45. Крвта непрестајно сама се регулира како не би паднала во метаболична киселинина. Меѓутоа некоја храна, ја закиселува крвта и го загадува телото. Храна која го закиселува телото: Рафиниран шеќер и сите негови деривати. Од сите е најлош, бидејќи нема белковини, масти, витамини ниту минерали, само рафинирани јаглехидрати, кои му штетат на панкреасот. Неговиот Ph е 2,1 (многу кисел) Месо (сите видови) Производи од животинско потекло-млеко и сирење, јогурт и сл. Рафинирана сол Рафинирано брашно и сите негови деривати како што се тестенините, торти, кекси итн. Леб Маргарин Кофеин Алкохол Тутун Сета индустриски преработена и конзервирана храна, која содржи конзерванси, уметнички бои, ароми, стабилизатори итн. Антибиотици и општо сите лекови Храна која алкализира Целиот суров зеленчук. Некој е кисел по вкус, но во телото се менува и станува алкален. Овошје. На пример, лимонот внатре во телото има многу висок степен на алкалност. (немојте да ве лаже неговиот кисел вкус). Бадеми. Многу се алкални. Интегрални житарки: единствена алкализирачка житарица е просото. Сите останати житарки се лесно кисели, но на идеалната исхрана и треба и одреден процент на киселост па убаво е да се јадат и житарици. Сите житарици мора да се јадат готвени. Мед. Има многу висока алкалност. Хлорофил. Зелените билки содржат хлорофил кој е многу алкален. Вода. Важна е за производство на кислород. Секогаш бидете добро хидрирани, пијте вода со мали голтки во текот на цел ден. Вежбање. Вежбите помагаат да се одржува алкалноста на организмот бидејќи му даваат кислород на целото тело. Седечкиот начин на живот го уништува животот. Хемотерапијата не го лекува туку ја влошува киселоста на организмот Хемотерапијата го закиселува телото до тие мерки тоа да мора да посегне за алкални резерви на организмот, како би ја неутрализирирал киселоста жртвувајќи ги минералите (калциум, магнезиум, калиум) вградени во коските, забите, ноктите и косата. Од таа причина ги забележуваме промените кај лицата кои примаат хемотерапија, помеѓу останатото и опаѓање на коса. Останатите лекови исто така ја влошуваат киселоста на организмот, па добро е да се избегнува колку што е можно.