Убедливо најопасната болест на денешницата- причината е јасна

Парадоксот на современиот живот и социјалните мрежи ... Сите велат дека современите медиуми и социјалните мрежи ни овозможуваат да се поврземе со другите луѓе побрзо и подобро отколку во кое било време во историјата - а сепак, многу луѓе се чувствуваат осамени и поизолирани од кога било досега.

Една нова студија привлече внимание со нејзините резултати, сугерирајќи дека Фејсбук и другите социјални мрежи или заедници - како и многу други работи во современиот живот - ги зголемуваат нивоата на осаменост што го поткопуваат менталното и физичкото здравје на луѓето.

 Целото истражување прочитајте го на Машки магазин, ќе се изненадите од резултатите.