10 интересни вистини што не ги знаеме за мажите и сексот

Жените сметаат дека се доста агилни и мудри кога станува збор за да дознаат што се случува во мозокот на мажот, но сепак остануваме во мракот околу некои други проблеми директно поврзани со полот.

Всушност, жените може да ги знаат повеќето од овие факти, но сакаат да ги игнорираат и тајно се надеваат дека не се вистинити.
Па, сите знаеме дека вистината понекогаш е тешка, но останува вистина.
Ви откриваме неколку интересни вистини за мажите и сексот.

1. Мажите не сакаат само секс, тие имаат потреба од него - сексот е важен за мажите, како храна и вода. Кога му откажувате секс на партнерот затоа што сте лути на него, тој неизбежно ќе го бара некаде на друго место.

2. Веднаш по сексот, во мозокот на мажот се јавува хемиска реакција што го оддалечува од партнерот - ова е исто така причина тој да заспие и да не сака да се гушка по сексот. Тоа не е ништо лично, тоа е само хемиска реакција.

3. Мажите размислуваат за секс со секоја жена што ќе ја сретнат - колку е попривлечна жената, толку повеќе мажот ќе фантазира за неа. Во повеќето случаи, мислата заминува во сплит секунда или целосно несвесно, но сепак.

4. Колку почесто му укажувате на атрактивните жени околу себе, толку повеќе ќе му се допаднете - прво, тој ќе биде среќен што ќе може да ужива во погледот тивко и второ, можноста за нешто што може да се случува меѓу вас тројцата ќе го задржи среќен.

5. Мажите размислуваат за секс доста често - кога ќе го прашате што мисли и каде отпатувал со мислите, мислам дека одговорот е јасен…

6. Чувајте го неговиот интерес кон вас на недостапен начин - но тоа не значи да одбивате да се сретнете со него и сè друго, тој само ги прави работите на ваше темпо и според вашите правила.

7. Облеката, накитот и парфемот на жената не оставаат толку голем впечаток - да, тие се важни до одреден степен, но факт е дека мажот ќе се вљуби во вашиот карактер, а не во она што го носите.

8. Сите мажи се свињи - дури и најдобрите. Сите фантазираат за други жени и сакаат да спијат со нив. Ќе живеете многу полесно ако го прифатите фактот.

9. Мажите се фрустрираат кога ќе слушнат за вашата претходна врска - сакаат да живеат со илузија дека се првиот човек во вашиот живот и дека никогаш не сте сакале некој друг.

10. Тие го прифаќаат сексот како обврска кон вас - и сакаат тој да биде убав и да се чувствувате среќни и посакувани. Одличниот секс е вистинска мисија за секој маж.

Научниците открија кои жени најмногу го сакаат сексот