8 причини зошто постарата сестра е најдобриот подарок од вашите родители

За сите оние кои имаат постари сестри ... И тие, кои се постари сестри ...

1. Таа ти помогна да ја изградиш својата личност.

Постарите сестри можат да бидат подарок од небото, но тие исто така можат да бидат вистински кретени. Сигурно сте искусиле некои од моментите што го зајакнале вашиот карактер - на пример, кога те откачува за да биде со нејзиното друштво.

2. Навистина може да разговараш со неа.

Понекогаш е тешко да разговараш со родителите, а помладите браќа и сестри и пријателите не можат секогаш да те разбираат. Затоа се тука постарите сестри!

3. Ги научила вашите родители на многу работи.

Вашите родители ги направија сите големи грешки што може да ги направат со неа, па сега тие знаат како да постапат со тебе. Тоа е многу убаво, нели?

4. Можеш да се „истресиш“ на неа.

Сестрите ќе ти простат и ќе те сакаат, дури и ако се испокараш со нив без причина.

5. Со задоволство те возела насекаде пред да добиеш дозвола.

Тоа е убаво од неа, нели?

6. Може да ја имитираш.

Супер е да ја копираш постарата сестра. Таа веќе помина низ она што поминуваш ти сега, така што само треба да работиш напорно за да бидеш како неа.

7. Секогаш го чува твојот грб.

И ти секогаш го чуваш нејзиниот.

8. Таа е твојот гуру.

Бидејќи таа веќе помина низ сето она низ кое минуваш, тможе да ти даде фантастични совети.