Ако за ова не зборувате со сопругот, вашиот брак е нула: Порано или подоцна разводот е неминовен

За градење на здрави и трајни врски меѓу партнерите, главната компонента отсекогаш била, е и ќе биде - комуникацијата.

Постојат дури 9 работи што треба да ги дискутирате со вашиот партнер:

1. Заедничката иднина (цели на вашиот брак)

2. Вашите потреби и барања (што очекувате во бракот, што е тоа без кое не можете да бидете во брак)

3. Финансиските проблеми

4. Вашето мислење (мора да бидете во можност да го искажете своето мислење пред вашиот сопруг без тој да го прифати со потсмев)

5. Интимноста во бракот (Што ви се допаѓа? Што не ви се допаѓа? Желбите како ќе се одвива вашиот интимен, брачен живот, итн.)

6. Разликите помеѓу вас, и сопругот во бракот (Спротивностите се привлекуваат)

7. Другите луѓе (Луѓе во вашата околина кои не влијаат добро врз вас и вашиот брак.)

8. Развој и раст на личноста во бракот (ако сте во брак, не значи дека престанавте да живеете. Разговарајте и поддржувајте се едни со други во развојот на вашите физички и ментални способности).

9. Проблемите (сопружниците мора да бидат упатени во проблемите што ги имаат како индивидуи. Вашиот сопружник мора да биде вашиот најдобар пријател).

Запомнете: Не постои совршен брак. Секоја врска бара напорна работа и напор, но со вистинската личност, тоа не е тешко.