„БОГАТИТЕ НЕ УМИРААТ ОД РАК“ Д-р Несторовиќ детонираше уште една теорија на заговор: Има лек за богатите и лек за сиромашните

Детскиот пулмолог д-р Бранимир Несторовиќ со секое свое појавување во јавноста го носи неофицијалниот наслов „Доктор хаос“ бидејќи создава општа конфузија со своите теории за застапување на секоја тема, во која неговите следбеници се најранливи.

„Разговарајќи“ за многу болести, Несторовиќ се задржа на она од што најмногу се плаши цела планета - ракот. Иако според неговата последна „длабока“ мисла од рак треба да се плашат само сиромашните, бидејќи, како што вели, богатите не умираат од рак?!

Што треба да смисли доктор Хаос за да привлече внимание кон себе – е прашање кое му го поставува здравиот разум секој пат кога настапува пред, за жал, широка публика. Пулмолог чии ставови за реалноста беа безброј пати демантирани, особено во врска со короната, уште еднаш си даде право да зборува за нешто што не е негова специјалност, ниту пак овие ставови се поткрепени со релевантни медицински истражувања.

Дали знаете некој богат човек кој имал рак?

Несторовиќ внимателно избра тема која е подеднакво интересна за пошироката јавност, како што е корона вирусот. Веројатно во обид да ја врати или задржи својата ирационална популарност. Затоа решил да зборува за лекот против рак, кој се применува само на тесен круг на луѓе.

- Ништо не се применува нашироко, но се применува очигледно за некои богати луѓе. Затоа што богатите луѓе не умираат од рак. нели? Тоа го велам цело време. Дали знаете некој богат човек кој имал рак? - Ја прашувам Несторовиќ Марија Бојиќ, главен уредник на веб-страницата „Нулта точка“, која хипнотизирана одговори „не“.

Доктор Хаос продолжува да ги замајува своите соговорници и гледачите.

- Четири проценти велат дека луѓето имаат рак во светот, но немаат. Дали некој умира од рак? Бев толку опсесивно-компулсивен што открив колку различни членови на кралското семејство имаат рак во Европа. Има четири илјади и нешто, никој не умрел од рак во последните 20 години. Како тоа? Па знаат нешто, разбирате, има лек за богатите. Значи има лек и за сиромашните - Несторовиќ детонираше спасоносна теорија за посредување.

Дали заборави на еден од најбогатите луѓе на светот?

На крајот од приказната се поставува прашањето, има ли лек за оние кои се уште веруваат во тврдењата на доктор Хаос?! Дали тие на чело со Несторовиќ знаат дека, на пример, еден од најбогатите луѓе во светот и основач на Apple, Стив Џобс, почина во 2011 година од рак на панкреасот?!

Едноставно е неверојатно дека никој од надлежните органи не може да го заузда Несторовиќ во неговите постапки, па ни етичката комисија или лекарските друштва, бидејќи група лекари без епилог го тужеа пред Етичката комисија при Лекарската комора- пренесува српски Блиц.

Извор: Блиц.рс

Фото: Инстаграм