Цитати за моментите кога се чувствувате осамени

Не давајте шанса на негативни емоции

Секој од нас има моменти во животот кога се чувствува осамен. Чувството на осаменост создава изолација, веруваме дека е еквивалентно на чувството на одбивање. Осаменоста нè спречува да ги видиме позитивните моменти во одредена ситуацијата.

Денес споделуваме неколку инспиративни цитати за осаменоста. Следниот пат кога ќе се чувствувате осамени, прочитајте ги овие редови и држете ја главата напред.


„Невидлива нишка ги поврзува оние што треба да се сретнат, без оглед на времето или местото и околностите. Низата може да биде издолжена или плетена. Но, тоа никогаш нема да се скрши “- Античка кинеска поговорка


„Најголемото нешто во светот е да знаете како да си припаѓате на себе“ - Мишел де Монтањ


„Не секој што ќе го изгубиш е загуба“


„Планираната тишина е секогаш подобра од бесмислените зборови“


„Да се ​​биде сам е подобро отколку да се биде околу луѓе кои не ве ценат“


„За да најдете мир, понекогаш мора да бидете подготвени да изгубите контакт со луѓето, местата и нештата што ја прават целата врева во вашиот живот“


„Луѓето мислат дека да се биде сам те прави осамен, но не мислам дека е точно. Да се ​​биде опкружен со грешни луѓе е најосамената работа на светот“- Ким Кулберсон


„Понекогаш мора да бидете сами. Не сте сами, туку уживате во слободното време со себе “


„Јазикот го создаде зборот осаменост’ за да ја изрази болката да се биде сам. И тој го создаде зборот „самотија“ за да ја изрази славата на самото тоа ”- Пол Тилич


„Луѓето се осамени затоа што тие градат sидови наместо мостови“ - Џозеф Форт Њутн