,

Д-р Чадиковски: После 40 дена борба, две бебиња со најтешки вродени срцеви мани си заминуваат дома

Солзи радосници и силни прегратки за малите Раја и Мираче - денес е реќен ден на Одделот за детска кардиохиругија! 

Двете бебиња родени со најтешки вродени срцеви мани, кај кои беа изведени интервенции за транспозиција на големи крвни садови - TGA, денес си заминуваат дома - соопштија од „Аџибадем Систина“.

Борбата и неизвесноста траеле 40 дена, а од денес двете бебиња ќе уживаат во прегратките и топлината на своите семејства.

View this post on Instagram

A post shared by Acibadem Sistina Hospital (@acibademsistina)


Успешниот тим на детската кардиохирургија во приватната болница Аџибадем Систина, го предводел Доц. д-р. Владимир Чадиковски кој и самиот ги сподели среќните вести на Твитер:

После 40 дена борба две бебиња ( 2.2 кг и 2.8 кг.) со најтешки вродени срцеви мани” транспозиција на големи крвни садови (TGA)”,си заминуваат дома. Им посакувам да имаат убаво и среќно детство! Браво за цел тим!! - напиша детскиот кардиохирург.