ДВЕГОДИШНО ДЕТЕНЦЕ ОД СРБИЈА СО ТЕШКА ФОРМА НА КОВИД: Има обилна пневмонија на двете белодробни крила

Д-р Зоран Дробњак, директор на општата болница во Пријеполje, за Курир.рс вели дека кај нив дошло позитивно на ковид двегодишно момче со обилна пневмонија на двете белодробни крила и тие веднаш го пренеле во болницата во Ужице.

- Штом видов рентген на бели дробови и билатерално воспаление, и особено поради фактот дека малиот пациент е роден во 2019 година, односно дека има само две години, веднаш наредив транспорт до општата болница во Ужице, бидејќи кај нас не лекуваме деца Детето имаше поголемо воспаление на левото белодробно крило, кое за жал е доста погодено од воспалителниот процес, а малку помалку на десното и секако бара болничко лекување - вели за Курир д -р Дробњак.


Детали, читајте на Фактор тука.

foto:ilustracija/freepik.com