Епидемиологот Стојанов: Би ги облекол младите во скафандери, така да се журкаат цела ноќ

Околу 50 е повторно бројката на заразени денеска во Скопје, што значи овој тренд од пред десеттина дена се уште трае. Но, епидемиолозите се крајно револтирани бидејќи во земјава упорно не се почитуваат мерките за заштита од корона вирусот. Велат дека со вакво однесување, уште долго ќе се бориме да го намалиме бројот на новоинфицирани, а во светот ќе важиме за високоризична земја. 

Директорот на Центарот за јавно здравје, д-р. Александар Стојанов, сподели доколку би можел како би ги казнил младите, детали прочитајте на Фактор.мк