Побожни и добро воспитани: Драгана Мирковиќ и нејзините деца го посетија еден од најубавите манастири

Драгана Мирковиќ со семејството го посети манастирот Острог

Регионалната музичка ѕвезда Драгана Мирковиќ ја воодушеви публиката во Подгорица на нејзината хуманитарна турнеја „До последен здив“. Концертот се одржа пред неколку дена, а Драгана времето во Црна Гора го искористи да се одмори и да помине време со своите деца. Таа со синот Марко и ќерката Мануела го посети манастирот Острог, едно од најголемите православни светилишта во Европа.

Драгана на социјалните мрежи сподели моменти од посетата на манастирот со семејна фотографија со децата, со коментар: „Мој свет, мои светци“. Оваа семејна посета инспирираше многумина, покажувајќи ја Драгана како грижлива мајка и посветена семејна личност.

Во едно неодамнешно интервју Драгана ја истакна својата среќа и гордост за своето семејство. Таа истакна дека е среќна мајка која се труди да биде примерна во таа улога. „Сите мајки се заљубени во своите деца, а јас имам добра причина за тоа, не ме оптоваруваа со ништо, не ме тераа да се чувствувам и да размислувам поинаку“, вели Драгана. Таа го изрази и своето верување дека ќе биде добра свекрва, а единствен интерес ѝ е децата да бидат среќни и да се опкружуваат со добри луѓе.

Извор: republika.rs